Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Ξεχάστε την αδειοδότηση του υδροηλεκτρικού …

Την Τετάρτη 12/7 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΕΝ. Στο κάλεσμα του Δικτύου «Μεσοχώρα – Αχελώος SOS» ανταποκρίθηκαν μια σειρά φορείς και συλλογικότητες της Αττικής. Το μήνυμα που στάλθηκε ήταν πεντακάθαρο: «Αδειοδότηση σημαίνει καταστροφή του Αχελώου και αφανισμό της Μεσοχώρας», «Θα γκρεμιστεί το φράγμα, θα τρέξει το νερό, στα χέρια σας θα μείνει το υδροηλεκτρικό».


Οι φυσικοί αποδέκτες του μηνύματος δεν ήταν εκεί ή δεν ήθελαν να το ακούσουν «από πρώτο χέρι». Μας είχε διαμηνυθεί ότι ο κ. Φάμελλος απουσίαζε στο εξωτερικό. Η είσοδος του υπουργείου είχε κλειδωθεί. Ζητήθηκε συνάντηση με το διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του (ήταν εκεί), ο οποίος την αρνήθηκε και μας παρέπεμψε σε προγραμματισμένο ραντεβού. Την ίδια στιγμή, το αίτημά μας να μας κοινοποιηθεί το σχέδιο της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) του ΥΗΕ δε φαίνεται -για την ώρα- να βρίσκει ανταπόκριση. Με τη λογική του υπουργείου, η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμος Πύλης δικαιούνται να το γνωρίζουν, οι Μεσοχωρίτες και οι αλληλέγγυοι όχι. Δείγματα (νέας) δημοκρατίας … 

Ανεξάρτητα από αυτό, παραμένουμε σε πλήρη ετοιμότητα, μπροστά στο ενδεχόμενο να ανακοινωθεί η υπογραφή της ΑΕΠΟ και προετοιμάζουμε τις επόμενες παρεμβάσεις μας. Το επόμενο ραντεβού μας αφορά στις καλοκαιρινές δραστηριότητες στη Μεσοχώρα -με αιχμή το Δεκαπενταύγουστο (κάμπιγκ, συζητήσεις, συνέλευση, πορεία κλπ.)- και σε αυτές που θα ακολουθήσουν το φθινόπωρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου